Testar: Muggmuffins för ¥100!

 
Jag gillar att hitta grejer i 100-yen-affärer, speciellt ätbara saker och testa dem. Den här gången tänkte jag testa ett kit för muffins på mugg, eller vad man ska nu ska kalla det. I paketet fanns två påsar (2 cup cakes) och det enda man behöver utöver det är ett ägg per muffin!

 
1. Knäck ett ägg i en mugg. 2. Blanda ihop äggulan och äggvitan, du behöver inte använda ätpinnar, en gaffel går lika bra! 3. Häll i påsens innehåll i koppen och blanda försiktigt, 4. tills du har en smet utan klumpar. 5. Sätt in koppen i mikron på högsta effekt i 2 minuter!
 
 
Så här blev resulatet! Muffinsen växte sig verkligen stora och fluffiga! Dessutom var de mycket godare än vad jag förväntat mig, kanske för att jag inte förväntade mig så mycket från första början.. kanske på grund av min upplevelse av flasktepåsar som jag också köpte i en 100-yen shop. Men de var helt OK!
 
 
Om du bor i Japan så kan du säkert hitta något liknande i en 100-yen shop eller vanlig affär om du vill prova. Det finns säkert i Sverige för den delen också ... men det var mest det billiga priset kombinerat med den goda kvalitén som impade lite på mig! Hehe ꒰•́ॢ৺•̀ॢ๑͒꒱

Tokyo Disney Sea! 東京ティズニーシー

 
Igår var jag på Disney land för första gången, i Tokyo. Det finns två parker, Disney Land och Disney Sea. Jag och min pojkvän åke till Disney Sea-parken. I Tokyo har parkerna sin egna tåglinje som heter Disney Resort Line. Två andra vanliga JR-linjer finns på samma station (Maihama) så det är lätt att ta sig dit!

Tågen på Disney Resort  hade Muss Pigg-formade fönster och de där hantagen som hänger från taket var också formade som Musse Pigg.
 
 
Det kanske låter lite konstigt men jag var så imponerad av hur fint uppbyggt allt var om ni fattar vad jag menar. Allt var liksom så perfekt. Till exempel det där stora vulkan berget. Det var inte bara snyggt långt bortifrån men även på nära håll och inuti! De var verkligen noga med att ALLT skulle passa in överallt och de hade verkligen tänkt på alla smådetaljer. Det fanns liksom inga röda skrikiga brandsläckera som stod ut någonstans utan även de var maskerade att passa in. Men det är väl vad man kan förvänta sig av Disney...
 
Det enda man kan klaga på är väl att maten och drycken inne i parken var lite dyr. Eller, för Japan är det väl det, men hade det vart Sverige så hade det vart "normala" priser.
 
 
 Väljer man att åka dit en helgdag så är köerna rätt långa. Men det finns något som kallas Fast Pass, som är gratis, men man måste hämta ut det i förväg, vilket man kan göra ur maskiner som står nära attraktionen. Man skannar sin sin biljett som har en sån där QR-kod som man fick vid ingången och får en biljett med en tid på, och om man kommer tillbaka till attraktionen den tiden så får man gå in i snabbkön som faktiskt går mycket snabbare än den vanliga.
 
I parken finns det en massa roliga shower också, lite här och var, både inne och ute. På kävllen har de en ljus-show på vattnet också, som jag rekomenderar att man stannar och kollar på! Alla dansare var verkligen hur professionella som helst. Det är en tjej i det share house jag bor i som har som dröm att bli dansare på Disney Land i Tokyo. Hon har redan provdansat två gånger, men först nu fattar jag varför det är så svårt att komma med.
 
Det var verkligen hur kul som helst! Men man får verkligen räkna med att vara där hela dagen för det finns så himla mycket att se och göra, och köerna är ofta rätt långa med.
 
Hoppas jag kan besöka Disney Land en dag också! En av de bästa dagarna nånsin, helt klart!! Nån annan som har eller vill besöka Disney land i Tokyo eller nåt annat land? Nån som vet om det är någon skillnad mellan den i Tokyo och de i andra länder?

Utflykt till Yuigahama & Kamakura

 
I Söndags åkte jag med några stycken från mitt share house till en strand i Yuigahama och sedan blev det en snabb sväng till Kamakura också!
 
Tågstationen där man går av för att komma till stranden var så liten att man kom direkt till spåret efter att man blippat sitt kort, dessutom fanns det inte ens några spärrar där man blippar sitt kort utan kortavläsaren satt på väggen bredvid och det stod en vakt där som kollade att alla betalade för sig hehe.
 

Jag var dum nog att ha converse på mig till stranden, och jag tog inte med mg några fliflops heller. Sanden var dessutom glödhet så det var lite jobbigt att gå runt med bara fötter på stranden.

Stranden var verkligen jättefin och vattnet var verklien VARMT! Som jag nämnt tidigare är det första gången jag spenderar en sommar i ett land som har varmare klimat än Sverige. Jag förväntade mig att vattnet skulle vara kallt när jag klev i men det var nästan lika varmt som det var i luften. Det enda som var lite tråkigt var att det var en massa bärnnmaneter just där vi va i alla fall. Det var rätt obehagligt så vi badade inte så jättemycket.

 
Några random personer på stranden hade grävt ned sin kompis så att bara ansiktet kikade fram ur sanden! Såklart så var man tvungen att ta en bild...
 
 
Efter stranden åkte vi till Kamakura där det verkar som att det hade varit en festival, eller att de höll på att avsluta den. Hade såklart viljat se alltihop men aja... När vi skulle åka hem fick vi vänta nästan en timme på tåget, för det gick nästan inga tåg från Fujisawa till Shinjuku på kvällen.
 
När tåget väl kom så var det nästan helt tomt, vilket inte är något att klaga på!
 
Det var en riktigt trevlig dag och trots att vi var på stranden hela dagen så brände jag mig inte alls!
じゃね〜 ☆