Ut med det gamla, in med det nya

2014 för mig har vart ett år av så många utmaningar och mycket upp och ned och in och ut, och i slutändan så är det ett år som nu på slutet lämnar mig lite ledsen. Men det beror nog mycket på allt som hände på mot slutet med det förra jobbet, att jag var sjuk i influensan hela julen och att mina nyårsplaner gick i kras tillsammans med att jag inte hade något jobb.
 
Det är så jobbigt när man byggt upp så mycket förväntningar för något så litet, men ändå så stort. Min plan var att samla ihop pengar till att följa med min pojkvän till hans hemstad över nyår, men det gick ju inte vägen med jobbet, så det blev inga pengar över alls. Hans hemstad ligger i Iwate och det är ungefär lika långt som från Göteborg till Stockholm som det är från Tokyo till Iwate, så som ni förstår så är inte tåget billigt alls.
 
År 2014 i hans hemstad var en av de roligaste och finaste upplevlserna jag någonsin haft. Hans familj och släkt var alla jättesnälla, det var mycket snö, vi åkte på utflykter i hans familjs bil och det var nästan som en dröm alltihop. Men i år så blir jag i princip ensam. Det är inte det att jag blir ensam i tre dagar, för han har ju åkt iväg på grejer med jobbet och vänner i två till tre dagar innan, det är bara det att jag så såg ifram emot det här så mycket.
 
Men jag hade faktiskt lite kul nu mot slutet på året;
 
 
Allihop i huset var och besökte en farm, ungefär som fyra H gården, och Costco, ett sort Amerikanskt shopping center, på som en road trip tillsammans för några dagar sedan, då de även spelade in video för att göra kortfilmer om nästa år, som är fårets år. Jag hjälpte till med kamera-arbetet, vilket resulterade att i en del scener blev midre proffsigt filmade haha, men det verkar som de fixade det i slutet sen..;) Jag tänker lägga upp en vlogg om dettaa när jag satt ihop den!
 
 
Idag var jag och Kenta på en dejt och åt en massa god shabushabu på ett ställe som, även om det var rätt billigt så ingick tabehoudai på både glass och dricka och vi hittade ett nytt café där vi bor som var jättemysigt och hade jättesöta, goda tårtor.
 
 
Det är så sjukt att vi inte hittat detta superfina café tidigare, alltså inredningen, och tårtorna ♡
 
 
Att man kan bli så lycklig av tårta liksom!
 
 
Jag har också bestämt mig för nästa år, jag ska ändra, eller börjar arbeta mot att ändra på en del saker. Jag har stressat jättemycket över hur missnöjd jag är med skolan jag går på och hela tiden tänkt på tiden och pengarna jag slösar på att gå på en skola där jag kutlurellt inte känner att jag passar in och där jag känner att jag inte utvecklas som människa. Jag vill gå på ett japanskt universitet. Punkt. 2015 ska jag både ekonomiskt och språkligt kämpa mig mot det målet.
 
Det känns också sjukt att det bara var i år som jag faktiskt började bo i Japan "på riktigt". Allt som har hänt har hänt på bara ETT ÅR! Så sjukt om man tänker efter. Om allt detta hände på bara ett år, så måste jag tänka positivt och tänka hur mycket jag faktiskt kan göra av 2015 i så fall. Hur mycket plats det finns för allt man vill. Bara man försöker. Bara man gör nåt!
 
Jag tänkte gå och fira så gott det går nu! Även om det inte blir perfekt. :)
 


Hur var ditt 2014, är du nöjd, och vad vill du åstakomma under 2015?
Josefin

Yamato Nadeshiko Shichi Henge

 
Yamato Nadeshiko Shichi Henge. Kyohei är en kille som har fått lida hela sitt liv för sitt alldeles för vackra utseende, Sunako har också fått lida av sitt utseende, men av den helt motsatta anledingen. Kyohei bor tillsammans med tre andra killar i ett hus som de hyr av en rik golddigger och hennes lilla son. En dag ger hon dem ett ultimatum; om de lyckas förvandla hennes brorsdotter till en riktig dam, så får de bo gratis i huset. Motivationen är hög tills de ser vad de har att arbeta med.
 
Om du gillar skräckfilm och äventyr och komedi och sånt som är lite random så är det här en serie dig! Alla karaktärer får verkligen plats och man lär känna dem utan att det känns häktat. Jag upplevde att det var lite förvirrande då och då men det förstörde inte hela upplevelsen av serien i sig. Romansen är inte alltför sparsam för att vara ett japanskt drama.
 
 
Det här är verkligen en av de konstigare serierna jag sett! Men det är då inte på ett dåligt sätt. Bakom vad man först ser som en romantisk, galen skräckkomedi (?) så ligger det så mycket mer. Vi har alla något vi inte gillar hos oss själva, eller kanske till och med något vi hatar, om det nu är något fyskiskt eller psykiskt. Men det du hatar hos dig själv, älskar någon annan. Vi kan verkligen vara för hårda mot oss själva ibland, detta budskap tycker jag verkligen serien förmedlar på ett väldigt fint sätt.
 
Och ibland när jag tycker att något är fult hos mig själv, som min näsa till exempel, så blir jag påmind om att min pojkvän faktiskt tycker om den, och sen så blit jag påminnd av texten till intro-låten;
 
 
「君が嫌いな君が好き」
Det som du hatar med dig själv, är det som jag gillar med dig.

Sjuk

Jag har vart sjuk sen den 23 December. Har gjort lite grejer och så men har inte orkat uppdatera alls.
Har nog influensan; hosta, huvudvärk, mina ögon gör ont och mina muskler känns som att jag spenderat en hel dag på gymmet, har ingen febertermometer men är rätt säker på att jag haft feber också. Så jag har mest bara sovit, nyst och hostat mig igenom hela julen.
 
Det är fredag igen vilket betyder att jag ska slänga upp ett drama-inlägg...
 
När jag blir frisk igen så fortsätter jag som vanligt!