Yakushiike kouen 薬師池公園 Vacker park i Machida!

 
För några dagar sedan besökte jag och Kenta en riktigt vacker park i Machida, vi har vart där förr, dock var det höst då, det här är min första gång jag besökte parken på våren. Parken heter 薬師池公園 (Yakushiike kouen). 公園 (kouen) betyder park.
 
 
Det låg ett litet mini-tempel i parken också! Och på vägen ut så stötte vi på värsta hundsammankomsten! Så många söta hundar!! Och så stora var de allihop!

Jag vet att de flesta redan vet om parker som 新宿御苑 (Shinjuku Gyoen), parkerna runt kejsarpalatset och andra mer lokalt lokerade parker, men jag vet inte om så många åker till parker och sånt som ligger en bit utanför Tokyo.

Parken ligger nära Machida Risu En (町田リス園) som jag skrev om i mitt förra inlägg.
Vet du några fler, vackra parker i Japan? Vill gärna ha några tips på parker att besöka!

Japansk smådjurspark med Ekorrar! (リス園)

 
I förrigår åkte jag och min pojkvän på en dejt till en liten djurpark med smådjur, men främst ekorrar. Parkens huvudattraktion är att man får mata ekorrarna. Jag vet inte om det låter så väldigt lockande, men det var faktiskt kul! De flesta besökarna var barnfamiljer och par, men självklart går det lika bra att åka dit med en vän ... eller ensam?

Egentligen så kom vi dit en gång tidigare, men du var den snopet nog stängd, så vi kom hit för andra gången och som tur var paken öppen då!
 
På japanska så heter parken リス園 (risu en), リス betyder ekorre och 園 betyder park. Så ekorr-park? Haha. Det låter lite skumt på svenka.
 
Vid ingången köper man en biljett. Sedan kommer man först in i sjävla parken, som är rätt liten. För att mata ekorrarna måste man gå in en separat del. Där får man en handske och så kan man köpa en liten påse med solrosfrön att locka till sig och mata ekorrarna med.

 
En påse med solrosfrön kostar ¥100, vilket är ungefär 6-7 Kr. Det var rätt många i och ekorrarna tog bara en i taget, så påsen räckte rätt länge.
 
 
Ekorrparken var full av små gulliga handmålade ekorrhus, antar att det är barn som målat dem.
 
 
Förrutom att man kunde mata ekorrar, så fanns det även, i den yttre delen av parken, bland annat kaniner, marsvin och sköldpaddor. Det fanns möjlighet att gå in under ett tak där man kunde sitta ned och klappa kaniner (inga bilder från det) eller så kunde man gå runt och kolla på djuren i sina burar eller inhägnader. Måste väl säga att jag tycker lite synd om alla marsvin bara, känns som att de kanske borde trivts lite bättre i en större inhängnad. Tycker det är något de kanske borde ser efter...
 
 
¥100 för en salladstallrik att mata småduren med. Den här räckte inte lika länge som solrosfröna för ekorrarna, fast jag tycker ändå det var värt det. Var snäll och lämna tillbaka tallriken vid bordet efter er bara!
 
 
Utången går igenom en presen-shop!
 
 
På utsidan av parken så är staketen målade i fina ekorr-motiv!
 
Parken vi besökte heter 町田リス園 (Machida Risu En) och ligger i Machida (町田).  Först får man ta Odakyu Line från Shinjuku, till Machida, väl i Machida tar man buss 53 som tar cirka 20 minuter och går av vid "薬師池", sedan ska man gå ned för backen. För vuxna kostar inträde ¥400.
 
Tack för att du läser min blogg! ☆

japanska våren = svenska sommaren

Visste inte att det fanns Maskrosor i Japan..
 
 
I dag är det den 24 April, det är alltså vår. Det ska vara vår. Men det känns som sommar.
Den här och förra veckan har temperaturen på dagarna vart mellan 18 och 22 grader. När jag säger till mina kompisar att det är som sommar, i sverige i alla fall, så skrattar de åt mig och säger "Nej, det här är bara vår!". Men det blommar överallt och det är helt grönt, folk köper glass och man kan gå i shorts utan att frysa ihjäl; sommar!

Men jag kommer nog att lära mig att omdefiniera vår och sommar ganska snart då somrarna i Tokyo ibland överstiger 30 grader, och jag som svensk, som aldrig åkt utanför Europa, förutom Asien (fast det var på hösten/vintern) har inte upplevt så mycket högre temperaturer än 30 grader. Kommer jag stekas till döds, kommer jag brinna upp? Kanske.