Lyckad misslyckad Söndag

 
Söndagen var en lyckad men misslyckad Söndag. Själva utflykten i sig var rolig och vädret var fint. Jag älskar att bara åka runt och kolla. Det var dock en misslyckad dag för vi missade totalt att ett event som heter Moshi Moshi Nippon hölls igår i Harajuku. Där bland annat kyari pamyu pamyu skulle uppträda, dessutom var det gratis för gaijins. Så när vi fick reda på vad vi missat kändes det lite ... mottainai. hehe..
 
Vi åt i alla fall världens godaste stek och hamburgare med chaddar ost inuti! Restaurangen vi åt på heter Big Boy och är en Family Restaurant-kedja. Förutom våra huvudrätter fanns det också en sallad- och drinkbar. Älskar family restaurants! Vet inte om alla är det, men de flesta är öppna 24/7!
 
Min pojkväns stek var en sån där som var halvstekt (kan inte matspråk), så han fick en varm sten eller vad det nu var där man kunde steka på sitt kött lite extra om man tyckte det var för rått. Jag vet inte om jag vara är efter, men har aldrig sett nåt liknande innan. hehe.
 
Jag tog en hamburgare med cheddar cheese på insidan! Himelskt god. Om ni åker till Japan nån gång, passa på att prova deras hamburgare. Om ni ska ha en utan bröd så heter det hambagu (ハンバーグ) Om det är vanliga hamburgare med bröd ni är ute efter som heter det hanbaga (ハンバーガー). Viktig skillnad där.
 

I Japan så är äpplena så himla stora. Fick inte till någon bild där man ser hur stora de egentligen är. Men säkert dubblet så stora som ett valigt medelstort svenskt äpple.
 
 
Har kommit på ännu en gång att jag glömmer ta kort när jag är ute. Egentligen ser jag en massa kul grejer har har en massa upplevlser jag vill dela men det blir liksom inge kul utan bilder. Vem orkar läs fem paragrafer på 700 ord om min dag bara för att jag inte tog kort på en del saker jag kunde förklarat i bilder? haha.
 

Hade en bra helg i alla fall! Hur var din?

Helg mitt i veckan!

 
Igår var det en helgdag i Japan så jag var ledig, såklart! Jag och en kompis från mitt share house hade planerat att gå ut och göra något nån dag, så det fick bli igår! Vi åkte till Omotesandou och Harajuku och kollade runt bara.
 
Jag är en sån där person som bara inte passar i glasögon. Jag tror jag provat var enda modell som finns. Antingen ser jag ut som en gammal tant eller så ser jag bara ful ut. Jag tycker att "nördglasögon" är himla snygga, fast jag är inte så himla snygg i dem.
Tyvärr. ꒰๑ ᷄ω ᷅꒱
 
Vi gick blandannat till en sån där Food Court där det finns flera olika restauranger. Det visade sig att de hade sånna där stora bollar som är ungefär som takoyaki fast mycket större och med andra ingredienser. Jag trodde bara de fanns i Ikebukuro. Älskar de med Kimchi Cheese!
 
 
En annan kompis i huset hade hyrt en bil för dagen så efter kvällsmaten ville alla ha glass, så vi åkte en sväng till en konbini. Jag har inte åkt bil på så himla länge och det är något jag verkligen gillar. Jag kanske är lite skum men jag gillar att åka bil, specillet på kvällen när det är mörkt och så. Jag vet inte varför, det är bara himla mysigt, och jättekul om man åker med sina kompisar!
 
Eftersom det var helg igår så är veckorytmen i min hjärna helt omvänd. Trodde det var Tisdag idag, så kom till skolan jättetidigt för har en lektion på morgonen på tisdagar. Gick och satte mig i klassrummet och ingen kom. Sen insåg jag att det var onsdag. Börjar värsta sent på onsdagar.... ꒰ *๑•ૅʖ̫•́๑꒱

Ingen mobil på 1 år!

 
Jag vet, har inte uppdaterat på ett tag nu ... IGEN. Tänkte att jag kunde berätta lite om vad som hände i helgen då.
 
Min pojkväns företag bokade en tid åt honom att köpa den nya iPhone 6 så han fick sin redan förra veckan, sjukt avundsjuk! Det är så kul att jämföra iPhone 4 med iPhone 6 (Plus). iPhone 6 Plus skärm är större än hela iPhone 4!
 
I helgen var det meningen att jag äntligen skulle gå och köpa en japansk mobil (efter ETT ÅR UTAN EN!). Jag vill promt ha en iPhone 6 Plus, men den var slutsåld överallt så får vänta lite till. Och ja, eftersom jag vart i Japan den största delen av de senaste 12 månaderna har jag inte haft någon fungerande mobil. De första fyra månaderna var jag här på turistvisum så där går det ju inte skriva något kontrakt. De senaste fem månaderna har jag bara vart ... tja, pank helt enkelt. Pinsamt jag vet, men nu har jag ett jobb! Kan ni föreställa er dock, hur det är att inte ha en "riktig" mobil på över ett år? Jag kan bara kontakta folk hemma, i skolan och på de stationer det finns wifi. Vet ni vilka skills jag utvecklat på att kontakata folk när när tåget stannar på en station. Man har typ 30 sekunder på varje station att skicka så många meddelanden som möjligt och man ber varje gång att personen man kommunicerar med ska läsa och svara så snabbt som möjligt... och när man väl lamnar stationen så är man helt på egen hand utan att kunna kontakta omvärlden. vilket liv.
 
Eftersom det inte blev någon iPhone så blev det till en helt vanlig dejt istället med världens godaste glass och pannkaka!
 
 
Samma kväll spelade vi fotboll eller futsal med ett annat share house från OakHouse som ett typ bonding-event. Grejen med de från de andra share houset är att de typ tränar futsal tillsammans några gånger i månaden och från vårat hus så var det bara en koreansk kille som spelar fotboll... Vi satte kanske 5 mål på fyra timmar. Såklart vann de andra storslaget. Vi var bara två tjejer också. Jag är inte jättebra på fotboll men jag tror jag hade gjort bättre ifrån mig om motståndet hade vart lite mer jämlikt... Kul var det i alla fall.
 
Jag hade en riktigt trevlig helg! Hoppas ni hade det med.  ☆