Affär med bara röda trosor! 赤パンツ

 
I Sugamo (巣鴨) i Tokyo finns en affär speciellt för röda trosor! Varför? Jag kan börja med att förklara vad för slags stadsdel Sugamo är; Sugamo är "おばあちゃんの原宿" (Obaachan no Harajuku), alltså tanternas Harajuku. Harajuku är en annan stadsdel i Tokyo som är känt för att vara ett shopping-distrikt med unikt mode för ungdomar. I Harajuku flockas ungdomarna, i Sugamo flockas tanterna.
 
Så, alltså, till Sugamo kommer då tanterna, så sjäkvklart ska där röda trosor av allt sälja bäst. Varför frågar du då? (Det gjorde jag med). Jo för att det tros tydligen att om man har på sig röda trosor så ska det ge en slags helande effekt(?) Detta är något min pojkvän berättade för mig så jag vet inte hela histoiren bakom, men av det research jag gjorde själv så ska effekten vara bättre om trosorna går upp ovanför naveln...
 
Dock är det bara de av den äldre generationen som fortfarande tror på detta så försäljningen kanske kommer att gå ner efter ett par år? Eller inte? Även om man inte tror på den helande effekten så kan det ju vara en kul affär i att gå in om man vill ha ett par röda tanttrosor!! ꒰。•ॢ◡-ॢ。꒱

KitKat med Wasabi-smak i Japan

 
Jag tror många säkert redan vet om detta, men i Japan så kan man hitta KitKat, och andra produkter för den delen också i andra smaker som inte finns att köpa i andra länder.

Jag har sett den här med Wasabi-smak ett tag och undrat om den verkligen faktiskt smakar som Wasabi och om den är lika stark som vanligt Wasabi.
 
Jag trodde faktiskt att den skulle vara stark, men när man först biter i den och tuggar lite så är det bara en mild smak av vit choklad ungefär, sedan kommer eftersmaken, som smakar Wasabi, men den är inte stark. Goda var de, men dyra! För detta paket med 12 stycken små i så fick man betala ¥800, i alla fall där jag köpte den. I vanliga fall kostar en påse med flera små ¥260-¥350 kanske. Väldigt dålig estimering, men skillnaden är stor.

KitKat finns även i andra smaker så som matcha grönt te och jordgubb, dessa är de enda jag kan minnas att jag sett, förutom den vanliga. Men sedan finns hur många andra som helst också, det är bara det att de är svåra att hitta. Grejen är att det finns en del personer här på internet som vill få det att framstå som att man kan gå in i vilken mataffär som helst och så ska det ligga uppradat alla tiotals sorter på godisavdelningen. Tyvärr, min vän!
 
Den vanliga och den med grönt te är rätt enkla att hitta. Jordgubb vet jag inte riktigt, har sett den ibland i mataffärer. Den med Wasabi har jag bara sett som i presentaffärer (omiyage).
 
 
Jag vill också lägga till att, jag tycker den svenska och den japanska KitKat-chokladen (den vanliga) smakar lite annorlunda. När jag åt KitKat för första gången i Sverige så gillade jag den inte så jättemycket. Sedan när jag kom till Japan och smakade på KitKat så blev jag helt fast och beronde. När jag sedan var hemma i Sverige mellan Februari och April så smakade jag på den svenska igen och kunde då tydligt känna en skillnad. Wtf? Är det ingidienserna som skiljer sig från länderna kanske?
 
Om du är i Japan eller kommer åka dit, så rekommenderar jag i alla fall att du provar den med grönt te, eller vilket godis som helst med grönt te, för de är himla gott!

Har du prövat någon av de japanska kitkat-smakerna? Vilka? Vad tyckte du om dem?

Hakone Forest Adventure & Onsen

 
I går åkte vi med vårt Share House till Forest Adventure i Hakone. Det är en äventyrspark där man får ta på sig ett sele och klättra upp i trädtopparna.
 
 
Vi började med att käka nudlar till lunch, när vi väl kommit fram till Hakone! Inget klättrande på tomma magar här inte!
 
 
 Det var lite läskigt, men skitkul! Man står på plattformar och tar sig genom en hinderbana mellan träden med nät, linbanor, olika hängbroar och lianer. Det låter kanske helt sjukt när jag beskriver det på det här viset. Att man ska slänga sig mellan träd flera meter upp i luften. Men säkerheten är riktigt stor och gör man bara som de säger så kan man inte ramla ner. Ramlar du så fångas du upp av selet.

 
 
Efter trädklättringen så åkte vi till en onsen. Det här är min andra gång jag åker till en. Jag tänker inte gå in i detalj hur det fungerar i detta inlägget, men jag kanske skriver speciellt om onsen i ett annat någon gång. Första gången kändes det lite skumt, men jag vande mig snabbt redan då. Nu andra gången så tänker man inte på att man inte har något på sig alls längre. Det är dessutom mer awkward att bete sig alldeles generat och konstigt när ingen annan i din grupp eller på hela badet gör det. Man står ut nog som det är ändå.

Och män och kvinnor badar inte tillsammans! Det finns sånna onsen med, men det tillhör inte normen precis. Och i så fall har man baddräckt har ja So no worries!
 
Så om du någon gång tänker åka till Hakone så rekommenderar jag Forest Adventure och 湯の里 (yu no sato), som är en onsen.
 
 
Det finns flera Forest Adventure-parker i Japan. Har du vart på en någon gång?
Och har du nånsin badat i en Onsen?  Vad tyckte du om det?