Hana Yori Dango 花より男子

 
Hana Yori Dango. Tsukushi Makino är en vanlig medelklasstjej som valt att gå på Eitoku-gakuen, en prestigefullt gymnasieskola för de rika i överklassen. Hennes plan är att gå ut gymnasiet utan så mycket problem som möjligt. Men hennes plan går i bitar då hon råkar blanda sig in med F4. De är ett gäng på fyra killar som styr skolan, genom att ha mutat alla lärarna, så kan de i princip göra vad de vill. De som gör något för att uppröra F4 får en krigsförklarig i form av en röd lapp i sitt skåp och får hela skolan vänd mot sig. De blir sedan mobbade och trakasserade både verbalt och fysiskt, tills de självmant lämnar skolan. Domyouji Tsukasa, gängets ledare bestämmer sig för att få Makino att lämna skolan till varje pris.

 
På utsidan är Tsukasa kall, korkad, våldsam och verkar inte tänka på någon annan än sig själv och hålla skolan under styr, men vad som gömmer sig under den kalla fasaden är någon helt annan.

Makino är den som står upp för sig själv och sina vänner, och ger inte upp vad för situation hon än hamnar i.
 
Hana Yori Dango är ett drama baserat på mangan med samma namn, som innehåller lite av allt. Kärlek, vänskap och livets olika svårigheter man genomgår som ungdom. HYD är verkligen det drama jag rekommenderar alla att se först, för jag känner inte en enda av de jag rekommenderat dramat till eller de som dessa personer vidarerekommenderat till som inte har tyckt om HYD.
 
Ge det första avsnittet en chanss och jag lovar du kommer att vara fast!

mimino nail - Drömmen om en egen salong

 
En vän till mig som brukade bo i samma Share House håller på med naglar. Hon heter Naomi och vill öppna sin egen salong (mimino nail). Hon deltar i en tävling där hon kan vinna pengar till att öppna sin egen salong med, så hon behöver en promotion video om sin salong och sig själv, och den fick jag jobbet att göra! Ska bli kul att börja med videos igen, det blir enklare när man redan har ett färdigt koncept om ungefär hur det ska utföras och så kan man låta kreativiteten flöda utifrån det!
 
 
 
Har faktiskt aldrig fixat naglarna, målar dem inte ens... brukar bara klippa dem rätt av och så är det bra med det. Haha. Men det skulle vara kul att prova någon gång, och då skulle jag gärna vilja att Naomi gjorde det!
 
Bilden ovan till vänster är när Naomi målade den svenska flaggan på Kentas ena finger (för han ville ha en svensk flaggan på sin nagel av nån anledning). Han pillade bort hela nagellacket inom loppet av tio minuter...

Till höger är en bild på lösnaglarna jag fick av Naomi när jag åkte hem till sverige i tre månader förra gången, som en avskedspresent.
 
 
Jag skriver också det här inlägget idag för att Naomi fyller år idag! Men jag tänker inte säga hur gammal hon blir, utav ren respekt till "födelsedagsbarnet" själv haha
 
なおみさん 
誕生日おめでとうー!!꒰♡˃̶̤́ ॢ꒳ ॢ˂̶̤̀ ꒱·◌*.♡

Vill skapa!

 
Helgen som gick var en tredagarshelg, för måndagen var en japansk högtid. Egentligen ville jag ge mig ut på stan, rita, sätta ihop videos och allt sånt där som jag gillar att göra mest, men det fick vänta. Och får nog vänta lite till ändå. Hela helgen gick åt till de sista uppsatserna innan jul och en presentation som jag höll idag om säkerhetsproblem i Sydkorea. Alla klasser som jag valde i år är verkligen sjukt tråkiga och tidskrävande så jag har inte haft mycket tid för kreativitet och skapande ... nästa termin blir nog inge bättre, MEN snart är det jullov!
 
Tänkte sätta upp lite mål för jullovet, får mer press på mig att faktiskt göra det jag tänkt om jag liksom publicerar det på internet, där folk kan se;
 
1. Jag vill filma, sätta ihop och lägga upp minst en video på YouTube.
2. Jag ska försöka blogga varje dag.
3. Jag vill börja skriva rekommendationer om japanska draman, har sett så himla många så vill dela med mig!
4. Göra om på bloggen
5. Ta mig ut, även om jag måste strosa omkring ensam, som förr... ända skillnaden är att jag har en mobil nu, som om jag tappar bort mig är jag inte helt körd.
 
Och sen så vill jag bara göra det jag känner för utan att känna att det är något annat som trycker på i bakgrunden. Något annat som jag egentligen borde göra liksom. Vad jag än nu hittar på så kommer ni nog att få läsa om det i alla fall!  ☆