Hundbesök & Nabe-party

 
I Lördags så ringde min tjej-kompis Tae och frågade om hon och hennes pojkvän kunde komma över och hänga på kvällen. Och så berättade hon att de ska gifta sig nästa år! :D
 
I alla fall de tog med sin jättegulliga Toy Poodle Murphy, så vi lekte med honom en stund i studion och väntade på att Kawashima-san och Akki skulle vakna så vi kunde åka och handla ingredienser till vårt nabe-party. 
 
I huset så har vi också ett bio-rum, som vi brukar gömma oss i när de kommer över med hunden, eftersom man egentligen inte får ha husdjur i huset alls. Men någon hade bestämt sig för att kolla på en film där just när de kom över så det ända stället vi kunde sitta privat (som inte var stökigt) var mitt rum!
 
 
Jag har aldrig haft gäster i mitt rum innan, voch speciellt inte 5 pers + 1 hund! Men det var nog den roligaste kvällen någonsin. Har inte vart så här lycklig på .. jag minns inte senast!
 
Den enda nackdelen var nog att mitt rum luktade av nabe i två dagar efter det men det var det värt!

Utflykt till Odawara

 
För ungefär en vecka sedan så besökte ett gaijin-gäng Odawara tillsammans! Vi måste verkligen sett ut som värsta megaturistgänget... fast egentligen bor vi ju i Japan allihop! Haha
 
 
Först gick vi till Odawara Castle. Det är gratis att gå runt där och kolla, ingen entré eller så. Det var riktigt fint, med lite natur runtomkring, vita slottsbyggnader... och det fanns även möhligheten att klä ut sig till en traditionell krigare eller samuraj eller vad det nu var!
 
Byggnaden ni ser på bilden, det ät ett museum, på flera våningar. Det kostade ¥500 i inträde och där kan man se alltifrån bilder från förr, gamla svärd, porslin och konst. Det fanns lite skrivet på engelska men majoriteten av alla skyltar i muséet var skrivna på japanska. Det bästa av allt med muséet enligt mig var nog utsikten!
När man kommit högst upp i byggnaden kan man gå ut på en balkong där man kan se ut över staden och landskapet.
 
Det fanns även så skyltar som pekade på vilket håll man skulle titta för att se en viss plats, som till exempel en ö, eller Hakone och så vidare. Det var nog höjdpunkten av de ¥500 för min del!
 
 
Efter vi var färdiga med slottet gick vi ut på en upptäcksfärd i Odawara. Vi började med att besöka en indisk curry-restaurang.
 
 
Innan vi drog hemmåt så tog vi en sväng ner til havet och stranden. Det var för kallt för att bada, men lagom att springa barfota i! :D
 
På väg till stranden så såg vi ett jättecoolt hus som var övergivet innan det ens byggts klart. Älskar övergivna hus och det här var något jag aldrig förr sett!
 
 
 
Till sist, jag gjorde även en vlogg om dagen, där kan ni se lite mer av slottet, utsikten från muséet och lite annat som jag inte fotade, men filmade!
 
Tack och adjö, vi ses!

Mumin-kafé & besök hos kompis familj!

 
Det här var ungefär 10 dagar sedan nu, för jag är så dålig på att blogga haha. Men jag mötte upp två kompisar från skolan. Tjejen till höger gick i samma kurs i kommunikation förra terminen och vi går till skolgymmet tillsammans varje vecka :)
 
I alla fall, hon bjöd in mig till hennes familj hem för att äta middag, vilket är första gången för mig! Har aldrig vart hemma hos en kompis familj (i Japan) förut!
 
Hon hade även en kompis som, som också går i Waseda, som också ville ha fler kompisar i skolan... jag har kompisar i skolan men, inte så många, så det var ett bra tillfälle för oss båda!
 
Hemma så pratar jag ofta på japanska, men inte så mycket i skolan, men den dagen pratade vi alla tre på bara japanska och det kändes så bra :) Det är svårt att förklara, men i skolan så upplever jag ibland att folk inte, antingen vill prata med mig på japanska, eller bara tror att jag inte kan utan att prova eller fråga, så känner mig utanför på det viset ibland men hade jättekul med dem för att de bara tog mig som mig och körde på utan att oroa sig om jag skulle fatta eller inte :D
 
Innan vi gick hem till kompisens familj så gick vi och åt nudlar, minns inte vad det var för några, men de var itne japanska i alla fall. Man fick en skål med nudlar som man fick fylla med grönsaker från en buffé själv. Jättegott!
Efter det gick vi även till ett litet mumin-kafé! De hade bubble-tea och bubble-soda. Själv tog jag en bubble-soda med kiwi-smak!
 
Väl hemma hos min kompis, som jag inte har några bilder av för det kändes fel att fota haha, så kollade vi på film. Det regnade hemskt ute den dagen så vi åkte hem till hennes familj lite tidigare än planerat. Hennes föräldrar var jättetrevliga :) Och hennes mamma gödde oss så jag trodde jag skulle explodera. Snacks innan maten, sen stek, pumpa-soppa, sallad ris ... Gott var det men jag trodde jag skulle explodera!
 
Jättebra dag :)