Solig vårdag med kompisar från skolan

 
Spenderade en solig vårdag med två kompisar från skolan (för ett tag sedan haha). Det var i början av mars och av någon anledning så hade sakuran vid Waseda lyckats blomma! Jag hade åkt dit innan jag skulle träffa mina kompisar i Asakusa för att skriva på ett papper till mitt JASSO-stipendium (som tog slut den här månaden...). I alla fall vi gick runt och kollade på templen och i affärer. Trots att den ena kompisen är från Tokyo och vuxit upp där har hon bara vart i Asakusa en gång när hon var liten så jag har vart där fler gånger än henne ... lite intressant haha. Men det är ju ett ganska turistigt ställe så fattar ändå haha.
 
 
Jag tycker att de gamla gatorna är så fina och mysiga så passade på att ta så mycket bilder jag kunde. Vi åt Okonomiyaki som var jättegod och sen gick vi till en affär med macha-glass i jag tror det var 7 olika grader av bitterhet. Jag tog nr. 5 och den var helt perfekt! :) Minns inte vad stället heter dock :/
 
 
Till sist gick vi till Ueno National Museum of Nature and Science. Vi fick gå in gratis då antingen vi är universitetselever eller så var det för att vi gick specifikt på Waseda ... jag minns inte men det var riktigt intressant!
Just nu regnar det nästan varje dag och jag är förkyld och jobbar mest hela tiden. Letar efter ett till eller möjligtvis ett annat jobb med bättre betalt för mindre arbete. Måste ha råd med skolavgiften. Hm.
 
Tack för att ni läste, vi ses!
Save
Save
Save

Mitt första vårlov på Waseda

 
Mitt vårlov började den 1 februari, alltså dagen innan min syster kom och hälsade på så jag tänkte berätta lite om vad som hänt efter hon åkte hem, den 10. Det har inte hänt så jättemycket för jag har mest bara jobbat.
 
Men på alla hjärtans dag så fick jag en cupcake från Basma och runt den tiden så var det också en man som bor här i huset som lämnade av flera lådor med dricka (te, kaffe, cola, vatten ...) i loungen så att man kunde ta hur mycket man vill gratis så har sedan dess ett ton burkkaffe i mitt rum, redo för nästa termin. Jättetacksam :'D
 
 
Jag har sen jobbat ännu mer! Ungefär 3-4 dagar i veckan. Det kanske inte låter så mycket, men helt ärligt så tar det på en att jobba på restaurang (i alla fall en buffé-restaurang i Japan). Jag gillar mitt jobb och så men funderar seriöst på att leta efter ett jobb som är bättre betalt, aka, engelsk- eller svensklärare, där jag skulle kunna tjäna mellan 2000-3000 yen i timmen istället för "bara" 1000. Om någon undrar vad jag ska ha pengarna till: överleva under loven och till skolavgiften. Men skulle kunna ta det mer i ett annat inlägg. Det är något jag velat ta upp länge men det har inte blivit av. Just för att jag jobbar ganska mycket haha.
 
Men jag har så klart roat mig också! Har hängt mycket både hemma och ute med mina kompisar :)
 
 
 Bilden ovan är från en natt då vi alla inte gick och la oss, av ännu okänd anledning. Vi stannade uppe hela natten och gick sedan kl 7 till bageriet runt hörnet och köpte goa färdiggjorda mackor!
 
 
Jag åkte även till Yokohama för första gången sedan jag kom tillbaka till Japan! Det har inte blivit av att jag åkt, då det ligger åt motsatt håll till skolan på min tåglinje (den ligger åt Shinjuku-hållet). Om ni läste mitt inlägg om min radio-intervju så kanske ni minns att jag sa att de skrev att min skola ligger i Yokohama, men haha, jag har bara vart där en gång på två år så nej!
 
I alla fall jag åkte dit med Gill, min koreanska bror och en kille som heter Kubota som jag inte brukar hänga med så mycket faktiskt men han kommer från Yokohama så han visade oss runt lite! Vi gick till Minato-mirai och kollade runt vid hamnen och där de stora båtarna avgår. Det var jättecoolt och fin utsikt så vi tog en massa kort!
 
I alla fall, jag kommer att fortsätta skriva om det jag gjort och ännu inte skrivit om i nästa inlägg!! :D
Save
Save
Save
Save
Save
Save

Lilla syster på besök i stora Tokyo

 
Mellan den 2 och 10 februari så var min lillasyster Louise och hennes kompis Nathalie på besök hos mig här i Tokyo. Bilderna nedan är säkert inte i ordning efter dag och tog inte med alla för det hade blivit ett alldeles för långt inlägg. Haha, snarare bara så att jag inte orkar sitta och göra kollage av dem alla...

 
I alla fall både Louise och Nathalie kom och fick bo i mitt lilla 20 kvadrats rum, så hela rummet blev till en enda stor säng i princip, med min säng och två futons som täckte hela golvet! Så mysigt har mitt rum nog aldrig vart haha.
 
 
Dagen efter de kommit hit så var sushi prio ett så vi drog in till Shinjuku på Sushi-jakt. Helt ärligt så är jag inte så bra på matställen i Shinjuku så vi tog det första bästa vi kunde hitta efter ett tags letande. Det var lite dyrare än vi väntat oss men det var ju första dagen ute i Tokyo så det fick va haha.

Jag har gjort en vlogg om den dagen förresten! Under dagen så åkte vi även till min skola för att jag behövde signera ett papper till mitt JASSO-stipendium och så ville jag gärna visa Louise vart jag går i skolan, för hur kan jag inte när hon kom ända hit Japan liksom! Vi träffade även Amy i skolan och åkte sedan för att kolla runt lite i Nakano där hon bor. Ni kan klicka här för att kolla på vloggen på YouTube!
 
 
Vi kollade även runt lite i Lumine Est i Shinjukustationen, en affär hade dekorerat snyggt för Alla Hjärtans Dag och vi liksom hade en photoshoot där och Nathalie tog upp sin fina proffskamera och började knäppa bilder. Jag kunde se personalens blickar haha, hon ville nog att vi skulle lägga ner mer vågade inte säga nåt haha. Jag låtsasdes vara dum gaijin. Det är ett plus när man är med andra turist-supergaijins, man kan låtsas att man inte vet vad som är rätt och fel typ, i alla fall i sådana här situtationer, det finns såklart saker jag inte skulle göra som att stå på fel sida av rulltrappan eller prata i telefon på tåget hehe ;)
 
 
Här är lite mer random bilder! Vi besökte bland annat Harajuku. Där vi gick längs Takeshita Doori och kollade i butiker och även gick in på ett kattkafé! Vi var även i Asakusa och Akihabara under deras vistelse men den vloggen har jag inte redigerat än och jag har inte så mycket bilder från den dagen.
 
 
I alla fall tillbaka till Kattkafét! Det vi var på var precis vid ingången till Takeshita Doori där man går av vid JR-stationen. Det heter Cat Cafe Mocha och alla katter såg ut att vara kattungar. Jag har även gjort en video om när vi var där och ytterligare information om kattfafét kan ni hitta i video-beskrivningen och i videon om ni skulle vara intresserade!
 
 
Och vi var även på ett ugglekafé, som jag vart på tidigare för typ tre år sedan! Ni kan kolla mitt gamla inlägg här om ni vill, det finns en kort video i den också. Det ligger i Kiba och heter Tori no iru kafe.
 
 
Det var allt för den här gången! Jag vet att min uppdatering igen kom väldigt sent, men min ursäkt är att jag ända upp tills igår arbetat på en MacBook utan batteri, så jag har konstant behövt ha laddaren inpluggad när jag använt den vilket har lett till att den vart skitjobbig att starta varje gång jag ska använda den plus att den har vart en mardröm att ta med så har inte kunnat blogga vart jag vill. Till och med att ta ner datorn till loungen har vart svårt då jag måste sitta nånstans där det finns ett uttag och stanna där ... ja ni fattar! Men nu har jag ett batteri i datorn så hoppas att detta ska hjälpa mig kunna blogga enklare och oftare!
 
Tack för ni som alltid återkommer och fortsätter läsa min bajsiga blogg!
Tack och hej!
Save