Kattkafé i Tokyo

Många som åker till Japan gör nog det för att det finns en hel del unika upplevelser att kunna packa ned i bagaget. I Japan finns det kaféer där man kan, samtidigt som man tar en fika och relaxar, kan ha djur som sällskap runt omkring sig. Dessa finns i form av Kattkaféer och Ugglekaféer. Det kanske finns med andra djur också, men dessa har jag i så fall inte vart på eller hört talas om.
 
Kattkafé (猫カフェ)
Kattkafé på Japanska är 猫カフェ (nekokafe) och de två jag har vart på ligger i Tokyo.

 
 
 
De tre bilderna ovan är från Calico Cat Cafe i Shinjuku. Det kan vara lite svårt att hitta dit om man inte vet att man måste ta hissen upp!


På ett kattkafé så är det katter bokstavligt talat överallt och de är hur många som helst, av många olika raser. Det finns ofta soffor där man kan sitta och till exempel läsa manga eller böcker som man får låna gratis när man är där inne. Det är en vanligt plats att gå med sin pojk- eller flickvän på dejt och en del verkar bara gå dit för att ta sig en tupplur och verkar inte alls bry sig om katterna(???). Om man vill kan man beställa en läsk, kaffe eller te och så kan man också köpa en liten burk med små kycklingbitar i att mata och locka till sig katterna med. Det finns ofta också pärmar eller böcker personalen har satt ihop där det finns en presentationssida för varje katt; deras namn, ålder, ras o.s.v.

Det finns dock en del regler; man får till exempel inte bära, hålla fast heller krama katterna. Men klappa går bra. När man går in, så ska man ta av sig skorna precis innanför dörren. Man får låna ett par tofflor. Sen får man ett kort att hänga runt halsen, där det står när man gick in. Det kostar per timme, så en timme brukar vara lagom, då blir det inte så jättedyrt. Sen får man lägga av sina väskor och ytterkläder i ett skåp, som man låser, tvätta händerna och sen är det bara att gå in till katterna och mysa!



 
 
 
 
De fyra bilder ovan är ifrån Cat Cafe Kyariko Kichijoji (猫カフェ きゃりこ 吉祥寺店), som ligger nära Kichijoji-stationen! Som du kanske ser på bilden ovan fanns det en katt med jättekorta ben! Det var gulligt men såg lite skumt ut på samma gång!
 
 
Om du gillar katter så är kattkafé ett MÅSTE om du åkter till Tokyo, tycker jag i alla fall! Men håll koll på tiden, för en timme där inne bara flyger iväg!
 


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig

E-post (publiceras ej)

Blogg

Kommentar