Packa väskan för flytt! ☆ PROPPFULL RESVÄSKA!

 
 
När man packar en resväska för en semster så känns det oftast rätt så självklart vad man ska och inte ska ha med sig. Nu är det ju klart att det beror på vart man ska åka, men oftast så är det ju kläder för väder, toalettartiklar, medicin, och lite elektronik samt laddare och kamera, kanske? Ni fattar poängen, det finns liksom färdiga packlistor att ladda ner på internet till och med! Men när man flyttar, hur packar man ner allt i en resväska då?
 
I mitt fall så hamnar det mest kläder i väskan. Hela höger sida är fylld med kläder, stoppade i packningskuber som jag köpte för ett tag sedan. Det går verkligen ner mycket mer med dem, i jämförelse med att bara vika eller rulla kläderna och lägga ner dem direkt i väskan. Dessutom så flyger inte klädera runt i väskan och hamnar huller om buller och blir alldeles skrynkliga. Det ligger på plats, i sina små rum. Organiserat och bra är det också. Jag har liksom sorterat kläderna efter kategori, så som byxor i en, tröjor i en annan... ni fattar nog poängen!
 
I vänster sida så har jag stoppat ner mina övriga ägodelar. Nu får jag ju såklart inte med mig allt och jag vill bara resa med en resväska, orkar inte kånka på två, men även om jag skulle ta med mig alla mina saker så skulle de nog få plats i två resväskor för har inte så mycket prylar. Tog väl mest med mig mina ritgrejer, lite böcker, toalettartiklar, smycken och lite så. Och en massa ipren och alvedon såklart! Och några små prydnadsgrejor till rummet. Jag har ännu inte packat ner souvenirer och presenter, så vi får väl se vart de ska få plats någonstans! På ett sätt, när man flyttar utomlands, så vill i alla fall jag ha med en hel del grejer hemifrån. Men på ett annat sätt så är det ju en bra chans att starta på nytt och starta minimalistiskt och inte ha en massa onödigt skräp. Det är också delvis därför jag envisas med att bara ha en resväska, om jag hade en till skulle jag säkert bara ta med mig en massa onödigeheter!
 
Även för att packa ner mina övriga grejer så hjälpte det verkligen att använda sig av olika lådor och så vidare att dela upp grejerna i. Kompartmentalisera lite. Necessärer, en converse-kartong, en billig ¥100-yen packningslåda och så vidare. Hade jag lagt allt rätt ner i väskan hade det dessutom blivit en himla röra.
 
Jag förstår om man inte vill göra så här om man jagar kilon, men i mitt fall så jagar jag snarare bara plats i väskan. Jag vet redan att jag kommer att behöva betala övervikt så det bara ryker om det! Fråga inte hur mycket den väger för jag har faktiskt ingen aning. För mycket i alla fall!
 
Jag älskar att packa i förväg. Det är en del av nöjet före resan för mig.
Jag började kanske för två veckor sedan, lite smått! Galet jag vet!
När jag och min kompis åkte till Japan första gången så började hon packa kvällen innan! Jag blev så chockad, hon ska iväg på en månads resa och packar kvällen innan!!
 
Hur brukar du göra? Väntar du tills sista stund med att packa eller börjar du också långt i förväg?
 
 
Om ni skulle undra vad jag rekommenderar att packa inför en semesterresa eller flytt till Japan så har jag skrivit en lista för det! Kolla gärna om du skulle vara intresserad!

Tagga Japan! :D Jag brukar packa dagen innan oftast. Men innan språkresan till Japan så packade jag typ en månad innan men det var mestadels pga resfeber haha :D

2016-03-02 // 23:07:53

Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig

E-post (publiceras ej)

Blogg

Kommentar