Utflykt till Odawara

 
För ungefär en vecka sedan så besökte ett gaijin-gäng Odawara tillsammans! Vi måste verkligen sett ut som värsta megaturistgänget... fast egentligen bor vi ju i Japan allihop! Haha
 
 
Först gick vi till Odawara Castle. Det är gratis att gå runt där och kolla, ingen entré eller så. Det var riktigt fint, med lite natur runtomkring, vita slottsbyggnader... och det fanns även möhligheten att klä ut sig till en traditionell krigare eller samuraj eller vad det nu var!
 
Byggnaden ni ser på bilden, det ät ett museum, på flera våningar. Det kostade ¥500 i inträde och där kan man se alltifrån bilder från förr, gamla svärd, porslin och konst. Det fanns lite skrivet på engelska men majoriteten av alla skyltar i muséet var skrivna på japanska. Det bästa av allt med muséet enligt mig var nog utsikten!
När man kommit högst upp i byggnaden kan man gå ut på en balkong där man kan se ut över staden och landskapet.
 
Det fanns även så skyltar som pekade på vilket håll man skulle titta för att se en viss plats, som till exempel en ö, eller Hakone och så vidare. Det var nog höjdpunkten av de ¥500 för min del!
 
 
Efter vi var färdiga med slottet gick vi ut på en upptäcksfärd i Odawara. Vi började med att besöka en indisk curry-restaurang.
 
 
Innan vi drog hemmåt så tog vi en sväng ner til havet och stranden. Det var för kallt för att bada, men lagom att springa barfota i! :D
 
På väg till stranden så såg vi ett jättecoolt hus som var övergivet innan det ens byggts klart. Älskar övergivna hus och det här var något jag aldrig förr sett!
 
 
 
Till sist, jag gjorde även en vlogg om dagen, där kan ni se lite mer av slottet, utsikten från muséet och lite annat som jag inte fotade, men filmade!
 
Tack och adjö, vi ses!


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig

E-post (publiceras ej)

Blogg

Kommentar