Härlig heldag i Shinjuku 久々に新宿で遊んできた

 
I söndags tog vi med oss den bra kameran som vi kallar den, alltså Kentas systemkamera och gav oss ut, mot Shinjuku! Vi kom inte mycket längre än halvvägs till stationen där vi bor innan vi satt oss ner och åt. Vi brukar alltid gå förbi en ganska nyöppnad italiensk restaurang påväg till stationen och länge undrat om den är bra eller inte, så vi bestämde oss för att prova den, och sitta ute och äta för första gången på året! Var precis lagom varmt för det! I lunchmenyn ingick sallad, bröd, pasta, efterrätt och kaffe, juice eller te, allt till ett riktigt rimligt pris:) Om ni någon gång har vägarna förbi Shin-Yurigaoka, så rekommderas den här restaurangen! ;)
 

Jag ville så gärna besöka en park, så det fick bli Shinjuku-gyoen, har vart där en gång innan, när jag precis kom till Japan, men det var Kentas första gång, förvånansvärt. Det kostar ¥200 att gå in och parken stänger kl 16.00.
Det finns stora gräsmattor som var riktigt nice att bara ligga på och kolla upp i himlen och det var också trevligt att promernera omkring och kolla på naturen och alla blommor, som det inte finns så mycket av i övriga Tokyo.
 
 
Inne i parken så finns det även lite smått och gott att tugga på om man bara vandrar runt och letar lite grann. På ett ställe så sålde de till exempel Sakura Crêpes, med glass och sakura inuti, det fanns även ett annat slags crêpe jag inte kan läsa namnet på, men det verkade vara mörk honung och kinako inuti. Båda var sjukt goda i alla fall!
 
 
Det fanns även te-hus, där man fick en skål med traditionellt grönt te (matcha) och en liten godsak för ¥700. Lite dyrt kanske men det var det väl värt. Är typ besatt av grönt te så jaoo :)
 
 
Efter si sådär två timmar i parken så begav vi oss tillbaka mot Shinjuku-stationen. Vi promenerade dit så vi hittade en stek-restaurang på vägen dit. (ikinari steak/いきなり!ステーキ) Kenta ville verkligen äta där så då gjorde vi väl det då haha. Vi var lite sådär halvhungriga, så vi delade på den minsta som fanns, på typ 200g. Men det var verkligen sjukt gott! Deras koncept är typ att de inte har så jättemycket personal. Bara en servitris som sköter både kassa och att servera och så och sen får man betälla direkt hos kocken. På så vis så spara de pengar på personal och man kan äta dyrt och lite finare kött för en billigare peng! Dessutom står man upp och äter också, så man stannar ofta inte så länge, så de kan ta in fler kunder. Om man gillar kött så rekommenderar jag verkligen ett besök ;)
 
Tillbaka i Shin-Yuri så använde vi oss av ett presentkort Kenta fått i födelsedagspresent på Starbucks och köpte de största drickorna som fanns bara för att vi kunde liksom.. men vi kom fram till att det räcker med en mindre storlekt i alla fall för jag blev nästan illamående efter jag druckit upp min. haha
 
Bästa dagen på länge .. slog lätt Disney Land-dagen!
Har du ätit på uteservering än i år, eller är det fortfarande för kallt?
// Josekooooo

Härliga bilder :)

2015-03-24 // 09:04:39
» Ebi

Såg ut som en jätte mysig dag ^_^

Den där andra crepsen heter schingen mochi och är alltså en typ av mochi, som jag verkligen älskar! :D

Svar: Okej, tack! :) Ja den var verkligen jättegod!
Josefin

2015-03-28 // 11:03:15

Härliga bilder :D

Svar: Tack:)
Josefin

2015-03-30 // 14:35:49
» ISA

åh gud vad spännande med en reseblogg, haha. Love it! vet typ noll om japan så det var himla fint!

Svar: Tack, vad glad jag blir att du gillar min blogg:)
Josefin

2015-03-30 // 16:25:07

Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig

E-post (publiceras ej)

Blogg

Kommentar