Kimono i Kamakura

 
Lite innan jag åkte hem till Sverige så var jag och Kenta på en dagsutflykt till Kamakura! Vi hyrde Kimonos i en butik som heter Kosode.

Man kan hyra från klockan 10.00 på morgonen och man skulle vara tillbaka senast klockan 17.30, och för par så kunde man hyra båda två kimonon för 8000 yen tror jag det var. Man får välja från ett urval av Kimonos i den prisklass man valt och får sedan även välja obi (det "tyg-bälte" som lindas runt midjan) och alla olika band och scarfer och sånt som lindas runt en, så man kan helt enkelt designa sin egen lilla unika outfit! De sätter såklart på den åt dig så det är inget man behöver oroa sig över.

Ville man få sitt hår fixat kunde man välja från ett häfte vilken uppsättning man vill ha och man får även välja om man vill ha en blomma eller rosett i håret, även där finns det många att välja från. Detta kostar 1000 yen. I slutet av dagen så tar de bara ut dekorationen, men du får såklart behålla din fina uppsättning. Även sockorna får man ta med sig hem!
 
Det här var första gången jag hade en riktigt kimono på mig, har bara provat en enklare sort, yukata innan.
 
När vi var klara och ombytta gick vi, riktigt stiliga på sightseeing!
 
 
I Kamakura finns det så sjukt många tempel att man inte hinner besöka alla på samma dag! Speciellt inte om man har kimono på sig.. speciellt skorna och att kimonon i sig var så snäv gjorde det lite svårt att gå. Det finns även många söta små affärer och restauranger, så Kamakura är verkligen något jag rekommenderar för dig som vill uppleva en massa japansk kultur på så kort tid som möjligt haha!

Jag rekommenderar verkligen att ni provar matcha, alltså grönt te, det brukar finns små traditionella japanska "kaféer", eller vad man ska kalla dem, där man får sitta i ett traditionellt lugnt japanskt hus och njuta av gott te. I vårt fall så fick vi först matcha och sedan ett annat te efteråt. Detta kostar oftast runt 600 till 1000 yen.
 
Även olika små snacks och drycker de säljer på gator i små butiker är väldigt kul att prova, som ni ser på bilden ovan; Sakura Mochi, till exempel och någon slags mango juice. En del saker kanske inte är traditionellt japanskt, men ändå saker du inte hittar någon annan stans än just i Japan!
 
 
Ta vara på dagen i Kamakura, men stressa inte! Det är nog mitt störsa tips! Det finns mycket att se, och göra, men man kan ju omöjligt hinna med allt. ;)

Jag kommer tyvärr inte i håg namn och exakta platser och sånt, men om ni har frågor om något så kan jag försöka svara på dem så gott jag kan! Jag ska se om jag har något mer opublicerat liggandes på datorn, så jag kan få lite fart på bloggen igen!
 
Har du provat kimono eller yukata någon gång? :D
じゃねー ☆


Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig

E-post (publiceras ej)

Blogg

Kommentar