Shinjuku & Shinnenkai

 
Här kommen en liten uppdatering om min helg!
 
I lördags så hade vi en nyårsfest, eller shinnenkai som det heter på japanska, huvudaktiviteten på festen var att man fick prova på att göra mochi!
 
Mochi görs av ett speciellt mochi-ris, som man lägger i blöt över natten, ångar och sedan bankar ut i en mortel med en stor klubba. Man ska slå på riset tills alla riskorn är borta och man har något som jag i alla fall tycker liknar en bröddeg. Sedan så kan man smaksätta mochin med till exempel kinako-pulver eller anko. Eftersom mochi är något av det godaste jag vet var det värsta himmelriket för mig!
 
 
I går, alltså söndag så gick jag och Kenta först till stationen för att äta lunch och för att införskaffa lite nödvändigheter. Jag behövde strumpbyxor och skinnskor till jobbet och Kenta ville också ha nya jobbskor och en ny portfölj. Men när vi ätit en stund, så insåg vi att klockan redan var fyra och att Kenta behövde dra iväg till en jobbfest i shinjuku han hade igårkväll.. så jag följde med till shinjuku, för de har såklart många fler skoaffärer än Shin-Yurigaoka. Väl framme i Shinjuku så gick jag iväg på skojakt, och Kenta iväg på sitt party.
 
Det tog typ tre timmar för mig för att hitta ett par (billiga) skor, antagligen för att jag letade på helt fel ställen, men till sist så hittade jag mig ett par, och då var det redan så sent att Kenta säkert skulle sluta snart, så jag satte mig på Starbucks så länge.
 
Sen, så verkade det som Kenta trott jag åkt hem, så han skulle gå och äta nudlar med en kompis tydligen, innan han också skulle dra hem, men jag stod i Shinjuku-stationen och väntade på att han skulle svara på mitt meddelande... och där står jag och stirrar på mobilen och så kommer han, och hans kompis, som från ingenstans typ! Värsta slumpen! Om jag inte hade stått där då så hade vi nog gått om varandra. hehe.
Så jag fick träffa en av hans kompisar från jobbet - han på bilden längst till höger ovan.. så vi gick och åt nudlar tillsammans alla tre!
 
Och jag fick jobbet förresten, på Stockholm (det var därför jag behövde skinnskor)! Min första dag är i morgon, tisdag.. lite nervös, men hoppas det går bra!
 
Vad gjorde ni i helgen?
Josefin

» Sus

Oj så kul! Grattis till jobbet! ;D

Svar: Tack så mycket!:D
Josefin

2015-01-19 // 09:12:38

hoppas det går bra på jobbet!
Känns som ganska mkt tur att råka hitta varandra på shinjukustation :)
jag skrev tenta i lördags, kul kul

Svar: Tack:) Ja haha, den är ju inte liten precis.
Tenta på en lördag! D: Hoppas det gick bra i alla fall!!!
Josefin

2015-01-19 // 09:47:19
» Ebi

OMG!!! Mochi!

Det är ju lite av min dröm att någon få vara med och göra mochi på det där riktiga sättet! AVIS! ;D

Svar: Om vi gör det igen nån gång så säger jag till så du också får komma hit och prova!!:D haha
Josefin

2015-01-25 // 05:20:37

Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig

E-post (publiceras ej)

Blogg

Kommentar