2015 UPPDATERINGSå jag tänkte ge er en liten uppdatering om hur mitt 2015 har varit hittils, innan jag börjar blogga som vanligt igen, med mer dagsspecifika uppdateringar om ni förstår vad jag menar...
 
Efter tolvslaget, alltså den 1 Januari 2015, så tog vi oss till Meijijingu templet, precis som förra året för att gå fira in det nya året. Man ska slänga ett mynt på en jättestor inhängnad matta och sen ska man be om hälsa och och typ tacka gudarna... något sånt, jag minns inte riktigt. Det är en tradition, japanerna är lite som många av oss svenskar, vi är "kristna" vi går till kyrkan och sjunger psalmer till jul eller med skolan, men bara för att det är som en tradition, eller en trevlig sak att göra tillsammans med de man tycker om. Kanske man kan förklara det så?
 
 
Jag var lite dålig med bilderna men utanför templet så sålde de en massa god småplock mat som man kan äta ståendes, typ som tako-yaki, nudlar och baktpotatis och en massa sånt, som vi åt en massa av. Jag köpte även en sån där spådom på en lapp för ungefär en 10:a. Jag minns inte vad det heter på japanska nu, men där på så står det vad man ska tänka på inför det nya året och vad det kommer bli för år just för dig.
 
Efter det så åkte Kenta hem till sin hemstad i fyra dagar. Under den tiden så höll jag på med bloggdesignen (i en testblogg, så ni kan inte se den änn hehe;) ) och jag filmade även lite videos som jag ska redigera sen!
 
 
Jag har fått ett jobb på ett dagis/fritids nu, barnen är mellan 0-12 år och det är ett engelsk-talande fritids, och det är inte så jättesvårt, men jag behöver fortfarande ett till jobb, för pengarna från det här kommer inte räcka till.. tror jag! Jag har jobbat i tre dagar nu och idag är jag ledig. Det är i alla fall ett jobb jag måste göra så länge, annars har jag ju ingen inkomst alls!
 
Efter första dagen på jobbet så mötte Kenta upp mig i Harajuku och vi åt ramen på Ichiran i Harajuku, som jag älskar, sen tryckte vi i oss lite Creps också och kollade runt lite i affärer. Kenta passade på att ta en tupplur inne på Top Shop, för ja.. låt oss säga att jag hade mer kul där inne än han hade..
 
 
Jag vet inte när den öppnades men det fanns en Line-affär i Harajuku nu! För er som inte vet vad Line är så är det typ som Kik, eller meddelande-appen i iPhone (fast med mer funktioner), för japaner använder inte SMS, utan de mejlade innan, men nu använder nästan alla Line istället.
 
Line har sina egna karaktärer, som finns som stämplar/stickers  och som spel som tillhör appen, så de sålde en massa produkter med karaktärerna. De hade tydligen ett sammarbete med ett svenskt företag som tillverkar anteckningsböcker, eller kanske var det papper (inte så insatt), vilket vi tyckte var lite kul... för ingen i sverige använder ju Line liksom, hur gick det till!? Haha
 
 
 
Jag mer om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men jag ska se till att få upp en video idag om det nya året (även om det är lite sent nu) och ett inlägg om gårdagen, som jag, efter jobbet, spenderade med min kompis Keiko-san! :)
 
Josefin

Grymt med dagisjobbet ändå :)

Svar: Ja, jag är verkligen jätteglad att jag fick det!!:D hehe
Josefin

2015-01-09 // 12:07:36

Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig

E-post (publiceras ej)

Blogg

Kommentar