Projection mapping + vårfest

 
I helgen hade vi vårfest här i huset! Det kom över 60 gäster, vilket är något nytt!!! Antagligen för att vi verkligen satsade på koncept och mat och sånt den här gången.
 
 
Till festen så fixade jag ett litet minispel i flash, som ni ser på bilden ovan; jag hackade en xbox kinect och använde flash för att får blommor att regna ut från ens vänstra hand, som ni ser på bilden ovan längst ner till höger. På de andra två bilderna så ser ni själva resultatet, bakgrunden målade jag själv också, i Photoshop. Vi kopplade datorn till en projector, alltså projection-delen, så man kunde se allt på en stor bild. Projection mapping kan också göras i 3D, och man kan visa rörliga bilder på t.ex kuber eller så, jag använde bara en tvådimensionell duk som bakgrund. Allt detta fick jag till på en vecka x__x, även om det inte blev helt som jag själv hade tänkt, hade egentligen viljat ha lite bättre kvalitet och sakura-blomblad som liksom snöade ur trädet och att trädet skulle vara animerat, så det ser ut som det rör sig i viden lite, men det skulle nog ta mig ytterligare en eller två veckor... När vi prövade själva innan festen så funkade allt prima men när väl gästerna skulle använda det så funkade det inte lika bra.. vilket var synd, ganska många olika faktorer som påverkade kanske? Sakura-regnet liksom fastnade i högra hörnet hela tiden, så det syntes knappt, som ni kanske ser... Men med tanke på att det var första gången jag gjorde något sånt här så är jag liiiite stolt över mig själv i alla fall!!
 
Vi lade även presenning på golvet och mangern byggde ett riktigt fint låtsatkörsbärsträd så vi kunde sitta under det precis som en riktig hanami haha! Och så fanns det tomma engångsmatlådor att lägga sin mat i så att verklighetskänslan tredubblades! ;)
 
 
Det enda var bara att jag var sjukt trött för jag hade jobbat hela natten på min projection mapping, men det var rätt så kul ändå efter att man sockerchockat sig lite med marshmallows doppade i chokladfontänen ♡ Hag hade inte så mycket tid till att prata med folk som jag egentligen hade viljat göra heller, för var del av personalen den här gången så hjälpte till rätt mycket, hade egentligen viljat prata mer med Ninni och hennes kompis och mina andra kompisar med... :/
 
Jag har inte så mycket bilder från festen tyvärr, bara de som lagts upp på Facebook änsålänge, men hoppas det förmedlar känslan nog ändå!
 
Vi ses! ☆

Share House Tour

 

Här kommer en lite efterfrågad video om en house tour. Visar både rummet och de allmända områdena. Tänkte att det kanske skulle kunna vara lite intressant om någon funderar på att bo i ett share house någon gång.

Vilsen hanami ❀ 花見

 
I helgen så åkte jag och Kenta till Naruse, som ligger en bit från Machida, för att kolla på körbärsblommen, som jag i princip missade helt förra året. Vi åkte alltså på hanami.
 
 
Vi hittade i alla fall lätt till platsen vi hade bestämt oss för att gå till, vi kollade på de fina blommorna, åt en massa onödigt från de stånd som stod i närheten och spelade in en video, allt bra så långt. Sen så bestämde vi oss för att följa ån nedåt, och bytte sedan gata, för vi tyckte att vi kanske skulle börja ta oss tillbaka till stationen.
 
 
Men såklart blir vi distraherade på vägen då vi ser en "tågparkering" som vi börjar ta kort på och sedan ligger det en liten park där bakom som hade ett träd med jättefina blommor som vi tog kort på och sen så började Kenta posa och sen var vi vilse ... hah!
 
 
Efter att ha gått i cirka en halvtimme så kom vi tillsist tillbaka till Naruse station och åkte tillbaka till Machida, där vi fortsatta kolla lite i affärer och så:)
 
Till sist, här är hanami-videon vi spelade in! Vill du inte missa några av mina videos? Prenumerera gärna på min Youtube-kanal!