Ut med det gamla, in med det nya

2014 för mig har vart ett år av så många utmaningar och mycket upp och ned och in och ut, och i slutändan så är det ett år som nu på slutet lämnar mig lite ledsen. Men det beror nog mycket på allt som hände på mot slutet med det förra jobbet, att jag var sjuk i influensan hela julen och att mina nyårsplaner gick i kras tillsammans med att jag inte hade något jobb.
 
Det är så jobbigt när man byggt upp så mycket förväntningar för något så litet, men ändå så stort. Min plan var att samla ihop pengar till att följa med min pojkvän till hans hemstad över nyår, men det gick ju inte vägen med jobbet, så det blev inga pengar över alls. Hans hemstad ligger i Iwate och det är ungefär lika långt som från Göteborg till Stockholm som det är från Tokyo till Iwate, så som ni förstår så är inte tåget billigt alls.
 
År 2014 i hans hemstad var en av de roligaste och finaste upplevlserna jag någonsin haft. Hans familj och släkt var alla jättesnälla, det var mycket snö, vi åkte på utflykter i hans familjs bil och det var nästan som en dröm alltihop. Men i år så blir jag i princip ensam. Det är inte det att jag blir ensam i tre dagar, för han har ju åkt iväg på grejer med jobbet och vänner i två till tre dagar innan, det är bara det att jag så såg ifram emot det här så mycket.
 
Men jag hade faktiskt lite kul nu mot slutet på året;
 
 
Allihop i huset var och besökte en farm, ungefär som fyra H gården, och Costco, ett sort Amerikanskt shopping center, på som en road trip tillsammans för några dagar sedan, då de även spelade in video för att göra kortfilmer om nästa år, som är fårets år. Jag hjälpte till med kamera-arbetet, vilket resulterade att i en del scener blev midre proffsigt filmade haha, men det verkar som de fixade det i slutet sen..;) Jag tänker lägga upp en vlogg om dettaa när jag satt ihop den!
 
 
Idag var jag och Kenta på en dejt och åt en massa god shabushabu på ett ställe som, även om det var rätt billigt så ingick tabehoudai på både glass och dricka och vi hittade ett nytt café där vi bor som var jättemysigt och hade jättesöta, goda tårtor.
 
 
Det är så sjukt att vi inte hittat detta superfina café tidigare, alltså inredningen, och tårtorna ♡
 
 
Att man kan bli så lycklig av tårta liksom!
 
 
Jag har också bestämt mig för nästa år, jag ska ändra, eller börjar arbeta mot att ändra på en del saker. Jag har stressat jättemycket över hur missnöjd jag är med skolan jag går på och hela tiden tänkt på tiden och pengarna jag slösar på att gå på en skola där jag kutlurellt inte känner att jag passar in och där jag känner att jag inte utvecklas som människa. Jag vill gå på ett japanskt universitet. Punkt. 2015 ska jag både ekonomiskt och språkligt kämpa mig mot det målet.
 
Det känns också sjukt att det bara var i år som jag faktiskt började bo i Japan "på riktigt". Allt som har hänt har hänt på bara ETT ÅR! Så sjukt om man tänker efter. Om allt detta hände på bara ett år, så måste jag tänka positivt och tänka hur mycket jag faktiskt kan göra av 2015 i så fall. Hur mycket plats det finns för allt man vill. Bara man försöker. Bara man gör nåt!
 
Jag tänkte gå och fira så gott det går nu! Även om det inte blir perfekt. :)
 


Hur var ditt 2014, är du nöjd, och vad vill du åstakomma under 2015?
Josefin

Mitt 2014 kändes som ett mittemellan-år, gick inte som planerat ~ Jag önskar att nästa år levererar mer kul, mer Japan och mer utveckling! :)

Svar: Jag vet hur det där känns.. men nu har du ju ett helt nytt år framför dig att åstadkomma allt du egentligen ville ha under 2014. Lycka till! :D
Josefin

2015-01-07 // 23:14:57

Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig

E-post (publiceras ej)

Blogg

Kommentar